Quantcast
3

Anpassningsprocessen

Vi vill att du ska ha det så enkelt som möjligt i din vardag och vår långa erfarenhet av bilanpassning gör att vi tillsammans med dig kan hitta den lösning som passar dig bäst.

4
Det vanligaste sättet att få hjälp att finansiera sin anpassning är genom att söka bidrag hos Försäkringskassan. Här nedan kan du läsa lite kort om vilka villkoren är för att kunna få bidrag. Det finns även andra sätt att få hjälp med finansiering av anpassning, tex. kommunalt bilstöd. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor kring detta! Bidrag genom Försäkringskassan För att kunna få bilstöd måste du:
  • Vara försäkrad i Sverige. Du är försäkrad i Sverige om du bor eller arbetar här. Det finns några undantag från den regeln.
  • Du ska ha en funktionsnedsättning som gör att du har mycket stora svårigheter att förflytta dig eller åka med allmänna kommunikationer som till exempel buss, tåg och tunnelbana
  • Svårigheterna som funktionsnedsättning ger ska finnas kvar i minst 9 år.
För att få bilstöd behöver du tillhöra en bidragsgrupp, det betyder att ett av följande alternativ måste stämma in på dig:
  • Du behöver bilen för att kunna arbeta, gå på arbetslivsinriktad rehabilitering eller arbetslivsinriktade studier och du är under 65 år.
  • Du har sjukersättning och har tidigare fått bilstöd när du arbetade eller studerade.
  • Du ska köra bilen själv och är 18-49 år.
  • Du har barn som är under 18 år, som bor tillsammans med dig och du behöver bil för att förflytta dig tillsammans med barnet. Du ska köra bilen själv.
Mer information om vilka ersättningar du kan få samt hur du går till väga i processen hittar du på https://www.forsakringskassan.se/privatpers/funktionsnedsattning/bilstod

Vi hjälper dig gärna med bilval och utprovning av lämplig anpassning, oberoende av hur långt du har kommit i processen med försäkringskassan.