Quantcast

Kerstin

Här gör två av teknikerna i Hedemora en slutjustering av reglagen till det elektriska styrsystemet Spacedrive i Kerstins bil. Det är viktigt att testa och gå igenom allt så att Kerstin når alla nödvändiga reglage under körning.

Kerstin berättar att det betyder mycket för henne att hon har en bil som hon kan köra och åka i sittandes i sin elrullstol. Hon beskriver det som en enorm frihet att kunna åka dit hon vill, när hon vill och att hon vid längre resor kan ta med sig de hjälpmedel hon behöver.

|

Per

Per fick bilen anpassad med bagagerumskran i december 2017. Eftersom hans elrullstol är hopfällbar kan Per med denna bilanpassning själv lasta in sitt hjälpmedel, och därför har han möjlighet att få med sig elrullstolen. Tidigare gick det inte eftersom Per inte har förmåga att själv lyfta in den i bilen.

|

Jamie

På frågan vad bilen betyder för Jamie berättar hon direkt att bilen är frihet!
– Jag är amerikansk och ”road runner” så jag älskar att köra bil! Jag tog körkort när jag var 16 år och har kört bil sedan dess, säger hon.
Jamie har haft anpassad bil sedan 1994, och 2000 fick hon sin första anpassade bil från Permobil Car Adaptation. Hon berättar att hon tycker det är bra att hon kan komma till verkstaden om det behövs, och att hon får bra service hos Permobil.
Idag är Jamie här för att hämta ut sin nya Dodge och anpassningen skiljer sig lite från tidigare då hon haft en elhiss, nu har hon fått en ramp in istället.
Men det är något mer hon funderar på att ändra på i framtiden:
– Jag har haft både Chrysler och Chevrolet tidigare men nästa gång kanske det blir en Toyota trots att det inte är en amerikansk bil, säger hon med ett skratt.

|

Christer

Christer köpte bil 2016 och fick den anpassad i november samma år.
Han har full styrka endast i en arm till följd av en stroke, och därför är bilen anpassad med SmartSteer så att Christer kan köra med en arm och samtidigt sköta funktioner som bland annat blinkers, hel,- och halvljus, vindrutetorkare med samma hand.

Christer upptäckte att öppning och stängning av bagageluckan var ett moment som krävde balans och var svårt att utföra med bara en arm. Därför anpassades bilen ytterligare i januari 2017 med en pneumatisk bagagelucköppnare.
Nu kan Christer öppna och stänga bagageluckan med en fjärrkontroll.

Bilen har inneburit en enorm frihet, berättar Christer.
Han behöver inte längre vänta på färdtjänst och vara nervös över att den inte ska komma fram på utsatt tid. Han åker själv och handlar och kan göra lite längre resor.
I samband med att drabbades av stroke blev Christer tvungen att lämna bort sin hund, och nu med hjälp av bilen har han kunnat åka och hälsa på hunden.

 

|

Jonny

Jonny använder elrullstol och har haft anpassad bil sedan 1993.

”Jag är i ständigt behov av assistent, men just bilen gör att jag fortfarande kan känna mig självständig ibland, det är viktigt. Rullstolen gör att jag behöver en golvsänkt bil med ramp och lite större utrymme. Eftersom jag kör bilen själv så har jag en del anpassningar i min bil, bland annat rullstolslås då jag inte kan flytta över till bilsäte. Blinkers sitter faktiskt i rullstolens nackstöd. Bilens elramp är också ett måste så jag kan ta mig i och ur bilen själv. Alla de här anpassningarna är ett måste för att jag ska kunna köra.

Jag känner att jag kan göra det där vanliga i livet som jag gjorde innan rullstolen. Jag känner mig tryggare, inte lika bunden och blir självständig i vissa lägen”

 

 

|

Inez

Jag har haft min Chevrolet Uplander i snart nio år. Därför har jag och familjen precis inlett processen med att titta ut en ny bil som ska passa våra behov. Vi har tittat på flera olika bilmodeller och även gjort studiebesök på Permobil för att titta på olika lösningar. Sen har vi provkört några bilar hos bilfirmorna.

Vår bil idag är helgolvsänkt, har en ramp i sidan och automatisk stängning av sidodörren. Den har även rullstolslås för Permobilen och ett par extra handtag för att underlätta förflyttningen i bilen.

Bilen är frihet! Nu är det enkelt och snabbt att förflytta sig och ta hjälpmedel med sig. Man kan vara spontan, göra snabba utflykter, bara sticka och ta en fika, likväl som att man kan stuva in hela familjen och allt som behövs i bilen och åka långväga – precis när och hur vi själva vill.

Rullstolslåset till Permobilen är obetalbart.

Utifrån dagens behov fungerar anpassningen precis som den behövs och jag är jättenöjd.

|

Martin

“Vi åker på bilsemester varje år!”

Martin Larsson har haft anpassad bil sedan 1993, och är nu på sin fjärde bil. På frågan varför han valde oss svarar Martin: “Jag har hela tiden känt stort förtroende för er på Permobil och har ett stort förtroende för personalen som anpassat mina bilar. De gånger jag behövt hjälp med bilen så har jag kunnat komma till verkstaden samma dag eller dagen efter, för mig är det viktigt eftersom jag inte kan vara utan bilen en längre tid.”

Bilen använder Martin för att ta sig till och från sitt arbete, och även i tjänsten.

Privat ger bilen honom möjligheten att åka och träffa vänner eller bekanta, och kunna medverka i familjens fritidsaktiviteter.

Till er alla människor där ute som funderar på att skaffa sig en anpassad bil eller anpassa sin nuvarande bil: tveka inte, det kommer förändra era liv!

 

 

|