Quantcast
6

Permobilpengen

Ger möjlighet till aktiviteter och upplevelser 2018

Permobil vill gärna stödja lokala Handikappföreningar och klubbar.
Med vårt aktivitetsbidrag Permobilpengen vill vi även 2018 göra en insats framför allt för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.
Lokala föreningar eller klubbar i områden och distrikt får ansöka om ett ekonomiskt stöd från oss för att kunna genomföra aktiviteter. Det viktiga är att aktivitetspengen på något sätt används för att främst ge barn eller ungdomar något extra.
För Permobilpengen 2018 är maximalt ansökningsbelopp 5000 kronor per förening.

När ni ansöker till Permobilpengen behöver ni fylla i vår ansökningsblankett och skicka den till oss.

Ansökningsblankett för Permobilpengen

Informationsblad om Permobilpengen

 

Ansökan skickas via e-post till
franciska.darnell@permobil.com

Vid eventuella frågor, kontakta Franciska Darnell via telefon: 070-86 60 779

Har din förening blivit beviljad aktivitetsstöd?

Kom ihåg att rapporten är obligatorisk att lämna in vid beviljat aktivitetsbidrag senast 2 veckor efter avslutad aktivitet, och står till grund för vårt val av “Årets Bästa Aktivitet”.
Fullständiga krav finns bifogat i beslutsbrevet som er förening fick vid beviljat aktivitetsbidrag.

Rapportmall Permobilpengen, pdf-dokument

Här är några av evenemangen som tagit del av Permobilpengen våren 2017

7

Självständighet ger frihet

Den 29 april, en dag om självständighet och frihet på Södra berget i sundsvall. Dagen  startade med en kort presentation och därefter berättade Karin Delen från Stockholm om sitt liv från barnsben till vuxen utbildad jurist.  Karin är rullstolsåkare och har en CP-skada. Elin 21 och Melina 17 berättade lite om sina liv och sitt behov av självständighet. Albin 25 och Douglas 12 samtalade om livet som brorsor till sina systrar med cp-skada. Mammorna sammanfattade ur familjeperspektiv. Därefter presenterade Carola Johansson sin verksamhet Skicoach Funkis & Adventure. Slutligen fick vi höra  medlemmarna i live-bandet Maitraiders berätta om deras fantastiska resa i musikens tecken. Workshops för de som ville med bandet och DJtrion. Tipspromenad. Kvällen avslutades med tacobuffé och dans till såväl bandet Maitraiders som DJ Trion Abbe Dogge o Robbe. Full rulle av glada deltagare på dansgolvet. ca 40 personer deltog på detta event. Stort tack till Permobil som gjorde det möjligt för oss att arrangera denna dag. Hälsningar Lotta och Linda
7

Neuropromenaden 2017

Den 13:e maj utfördes Neuropromenaden vid Tantolunden i Stockholm med syfte att samla in pengar till forskning och rekreation. Det var fint väder denna dag och 174 personer deltog i eventet. Promenaden bestod av en tipspromenad med 10 frågor som var ca 2 km lång. Förutom tävlingsmomentet med tipspromenaden så såldes lotter med priser från olika sponsorer. Av Permobilpengen köptes bl. a.  olika delikatesser in som det gjordes 2 korgar av som lottades ut på anmälningsnumret som alla föranmälda deltagare hade fått. Som avslutning fick deltagarna en påse med broschyrer med information om Neuroförbundet och en T-shirt som det stod Neuropromenaden på. En liten påse med frukt, dryck och en näringsbar delades också ut vid målgången. Med hjälp av detta evenemang kunde vi skicka 9 955 kr till Neurofonden att användas till forskning och rehabilitering.
7

Besök på Internationell IF-konferens i Gent

Först av allt: Ett stort tack för att ni på Permobil med aktivitetspengen möjliggjorde lägret!

Antalet anmälningar som inkom innan anmälningstidens utgång var långt högre än vi vågat hoppas på, till och med så många att vi blev lite  nervösa att de 40 sängplatserna inte skulle räcka….Anmälningssiffran  slutade på hela 36 personer och med lika många hundar på plats så behövdes utrymmet!  Ett unikt läger deltagarna är i varierade åldrar och med mycket olika funktionsnedsättningar. Vi, som arrangörer är otroligt glada att så många hade möjlighet komma.

Lägret startade fredag lunch, god mat serverad i härlig miljö kändes som en bra början! Efter lunchen blev det mingel i strålande sol bland kända och än så länge okända personer. – Åldersspannet var brett, men  med det gemensamma intresset för assistanshund och det bidrog nog till att gemytligt prat snabbt kom igång. Samtidigt som mingel pågick fanns möjlighet installera sig på sitt rum, vila, promenera allt efter eget önskemål. Fram på eftermiddagen inleddes programmet med information, presentation och annat som var bra att veta inför helgen.  Efter önskemål från flera deltagare ägnades tid åt praktik och teori med fokus på följsamma hundar.  Genom indelning i grupper hanns det med mycket erfarenhetsutbyte och problemlösning med. Tiden rusade iväg och dagens program avslutades med kvällsmat, ett gott tillfälle hinna stifta nya bekantskaper.

Glädjande nog vaknade vi alla till en strålande sol även på lördagen. Kursgården serverade en härlig frukost och sedan stod det gemensam promenad på schemat. Människor och hundar begav sig till skogs, några för längre promenad och andra för en kortare allt efter behov och smak. Sällan smakar mat så bra som efter frisk luft och motion och det gällde även här. Lunchen fick med beröm godkänt och vem vet, kanske bidrog skogspromenaden till det?

Som kontrast till skogspromenaden bjöd eftermiddagen på föreläsning och erfarenhetsutbyte med Klara Zimmergren, ett mycket uppskattat  inslag.

Ett ”motto” för lägret var att allt skulle vara möjligt för alla, oavsett funktionsnedsättning eller ålder. Hur hittar man en tipsrunda/aktivitetsrunda där alla har lika stor chans vinna, oavsett kunskap och förutsättningar? Jo….. Tipsrundan som faktiskt INGEN visste svaren på….En fråga var t ex:  Vem av Jessica, Henrik och Margareta lyckas med förbundna ögon placera sin elrullstol i rockringen med högst poäng? Vilka personer tillhörde namnen?  Tipsrundans deltagare var väldigt engagerade och samarbetade på ett fantastiskt sätt.  Alla deltagarna var nämnd på någon fråga och nu skulle svaren hittas. Dessa hittades genom att utföra frågorna och på så sätt kom svaren fram ett, efter ett. INGEN kunde veta svaren innan. Många skratt och det blev ett synnerligen gott tillfälle lära känna varandra.

Under lördagen hanns också med flera viktiga diskussioner om tillgänglighet i samhället, tillgänglighet med och utan hjälpmedel. Vad är tillgänglighet och när är det t o m diskriminering? Viktiga frågor som hade sin fortsättning på söndagen med kloka tankar om lösningar och förbättringar.