Quantcast

Foto på 3 representater från Permobil bilanpassning och RG Aktiv Rehabilitering

Vidare samarbete tillsammans med RG Aktiv Rehabilitering

Förra veckan hade vi ett spännande möte tillsammans med RG Aktiv Rehabilitering.

RG Aktiv Rehabilitering är en ideell förening som arbetar med att inspirera personer med ryggmärgsskada och de med liknande förutsättningar till ett självständigt, aktivt liv, fullt av möjligheter. Genom kurser, utbildningar och föreläsningar vill de stärka individers mod, vilja och förmåga till delaktighet i samhället. Deras ambition är att vara internationellt ledande inom aktiv rehabilitering för ryggmärgsskadade.

 

Vi ser fram emot ett fortsatt långt och bra samarbete tillsammans med RG Aktiv Rehabilitering. Ett av målen är att vi ska hjälpa varandra att sprida vår information via våra kanaler” säger Mattias Danielsson, Operativ chef för Permobil bilanpassning.

 

Ett första steg är att redan nu i december vara med på RG:s introkurs för nyligen ryggmärgsskadade personer. Introkursen inbjuder till sex dagar av inspiration, kunskapsutbyte och träning i en inspirerande miljö där deras duktiga förebildsledare ger tips och idéer hur man kan leva ett gott och aktivt liv efter skadan. Permobils bilanpassnings uppgift är att ge information om bilanpassning och vilka bidrag som finns möjliga att ansöka.

Det kan upplevas krångligt att ta reda på vilka slags stöd som kan fås genom försäkringskassan, detta är ett tillfälle för oss att hjälpa till och guida i hur man går tillväga när det gäller bilanpassningsstöd” säger Marcos Flores, säljare Permobil Bilanpassning.

 

Vidare kommer vi att ta fram utbildningsfilmer som beskriver hur du praktiskt och ergonomiskt tar dig in och ut ur en bil om du tillexempel har en ryggmärgsskada.

Besök gärna RG Aktiv Rehabiliterings webbplats för mer information om dem och deras introkurs:
RG Aktiv Rehabiliterings webbplats (öppnas i nytt fönster)