Quantcast

Samhall väljer Permobil Bilanpassning

Permobil Bilanpassning startades upp 1990 då det var ett naturligt steg för att skapa ytterligare frihet för våra användare. Det många inte vet är att vi oftast blir tillfrågade om andra uppdrag som inte har med anpassning av personbilar att göra, det kan vara att inreda arbetsbilar, hitta smarta lösningar för yrkestrafik och mycket mer.

Niklas Franzen som jobbar som affärschef på Samhall AB (öppnas i nytt fönster) i Uppsala är en av många kunder som passade på att kontakta oss för att se om vi kunde ta fram en bra lösning för att transportera deras maskiner.

Tidigare har de haft en tredelad ramp som de anställda fick veckla ut manuellt och med kraft köra upp maskinerna upp i bilen. Niklas ville göra en förändring för att underlätta arbetet för sin personal och kontaktade Marcos som arbetar som säljare på Permobil Bilanpassning i Stockholm.

 

På bilden ser ni Jamil som visar upp den nya lyften tillsammans med en av Samhalls maskiner. 

Jamil på Samhall visar upp en lyft
Hur kommer det sig att ni kontaktade oss på Permobil Bilanpassning?
Ni har tidigare anpassat vår bil med vänstergas som en av våra anställda behövde för att utföra sitt jobb. Vänstergasen har fungerat bra och vi var nöjda med den anpassningen, speciellt eftersom ni även byggde om högergasen så att även den gick att skjuta upp vid användning av vänstergasen. Denna gång behövde vi hitta en bättre lösning för att kunna transportera våra maskiner. Ni presenterade en bra lösning och var väldigt tydliga med att beskriva olika lösningar för vårt ändamål. 

På vilket sätt har denna anpassning hjälpt er i er verksamhet?
Denna anpassning har säkerställt arbetsmiljön för våra anställda som ska köra runt med maskiner i bilen. Tidigare hade vi en manuell utfällbar ramp som var tung och klumpig, med denna lyft förenklas på- och avlastningen väsentligt och chauffören behöver inte göra några tunga lyft. Dessutom går det mycket fortare vilket gör att den anställda inte behöver stå allt för länge utanför och vänta.

Hur tycker ni samarbetet fungerade med oss?
Hela processen fungerade väldigt bra. Ni  hjälpte till med att få upp en bil med liknande lyft från Göteborg till Uppsala för att vi skulle få en demonstration innan vi bestämde oss. När vi väl bestämde oss för lyften erbjöd ni oss även transport av bilen till er filial i Hedemora där lyften monterades, vilket vi uppskattade.


Har ni funderingar på ytterligare anpassningar i framtiden
?
Just nu har vi inget planerat men om vi införskaffar en ny bil med liknande arbetsuppgifter kommer vi att återkomma. Vi är mån om vår personal och skulle behovet uppstå kommer vi se över anpassningsmöjligheter även i framtiden. 

 

Är du eller ditt företag i behov eller intresserade av våra anpassningsmöjligheter? Då är du varmt välkommen att kontakta någon av våra säljare! 

Kontakt