Quantcast

Ett Frågetecken

 

Hur ansöker man om stöd för bilanpassning?

 

Det finns flera sätt att få hjälp med finansiering av bilanpassning, det vanligaste sättet är att man söker bidrag hos Försäkringskassan. Ett annat sätt är att få ett kommunalt bilstöd för anpassningen, ett så kallat mobilitetsstöd.

Har man inte rätt till bilstöd går det alltid att finansiera bilanpassningen med privata medel, ibland går det även bra att baka in kostnaden för anpassningen när du köper en bil hos en återförsäljare. Vi rekommenderar i så fall att du rådgör med en bilförsäljare innan ditt köp.

Vilken väg du än väljer finns vi här för stöd och support i processen. Kontakta gärna en säljare nära dig!

 Hitta din säljare

 

“Med vår service och långa erfarenhet av bilanpassning är vår prioritet att göra din vardag så enkel som möjligt. Tillsammans med dig tar vi fram den lösning som passar just dina behov bäst”

Försäkringskassan

Bilstöd är ett bidrag till dig som har en varaktig funktionsnedsättning och har stora svårigheter att förflytta dig eller att åka med allmänna kommunikationer. Bilstödet är till för att köpa eller anpassa ett fordon efter dina behov

Mobilitetstöd

Mobilitetstödet (kommunalt bilstöd) kan variera beroende vilken kommun du bor i. Stödet är ett komplement till färdtjänst och är en frivillig möjlighet för kommuner att införa för ett ekonomiskt stöd för anskaffning och anpassning av ett motorfordon.